Порушення процедурності - проблема влади

Життєздатність політичної системи залежить від одного із важливих її компонентів — ефективності її інституцій вирішувати суспільні проблеми
 
В основних теоріях демократії процедурність та їх дотримання відіграє важливу роль, зокрема представлення всіх точок зору, яке є невід’ємним елементом вирішення суспільних проблем.
 
Наприклад, однією із причин початку масових протестів на Майдані стало саме порушення процедур. Влада, яка була обрана на попередніх виборах, постійно порушувала процедури свого оновлення, а також представництва інших інтересів крім своїх. Це призвело до того, що зацікавлені групи, які не змогли добитись власного представництва в органах прийняття рішень для всього суспільства, почали об’єднуватись і вимагати зміни системи управління. 
 
ЄвроМайдан став наслідком саме такого розвитку подій. Однак соціальна напруга залишається навіть після того, як на заміну попередній владі прийша (не обрана!!!) опозиція. На жаль, опозиція була серйозною частиню колишньої системи і не може запропонувати життєздатної альтернативи. А тому продовжує і буде продовжуватиме ту ж політику дій.
 
Два приклади того, що система яка утворилась є продовженням попередньої влади — Батьківщина обмежує представництво та продовжує практику «кнопкодавства»: 
 

 
Це може призвести до дуже серйозних та непередбачуваних наслідків для вже чинної влади. Особливо слід звернути зараз увагу на те, що очікування суспільства щодо дій нинішньої влади зараз є дуже завищеними. А у разі не виправдання цих очікувань, що поступово стає очевидним, суспільство може «вибухнути» ще більше ніж під час ЄвроМайдану.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте