Тільки реформами країну не врятуєш

Запровадження урядом А.Яценюка ряду реформ в економіці, скорочення різноманітних соціальних програм та активна діяльність із залучення міжнародної підтримки є суттєвим прогресом. Однак чи достатньо цього щоб країна побачила реальні зміни? Очевидно, що ні.

Фото з офіційної facebook сторінки Кабінету міністрів України

Крім активного вирішення геополітичних, внутрішньо-політичних та макроекономічних проблем необхідно сконцентрувати увагу уряду ще на проблемах які залишаються непоміченими. До них відносяться наступні:

  1. стабілізація правил гри, в першу чергу це стосується багатьої секторів підприємництва; 
  2. консолідація парламенту, оскільки стабільної більшості так і не склалось, а кожна серйозна дія уряду потребуватиме саме парламентської підтримки; 
  3. побудова соціальних ліфтів, які зараз продовжують залишатись закритими і не стабільними; 
  4. Майдан, який не зважаючи на зміну влади продовжує своє існування.
 З огляду на окреслені вище пункти, на нашу думку, уряд Яценюка може запобігти визнанню України як неспроможної. Однак постійне балансування на межі провалу є надто небезпечним для стабілізації життя суспільства. Тому для досягнення державницької мети необхідно здійснювати важливі кроки по дотриманню наміченого курсу. 

4 коментарі

Сергій Воронцов
А чому Вас не влаштовували українські ліфти? Вони непогано працюють подекуди. Проблема в тому, що той хто піднявся на такому ліфті мусить порушувати закон. Для того, щоб реалізувати усі кайфи свого нового статусу. Це головна проблема.
Святослав Вишинський
Відколи «скорочення соціальних програм» вважається ознакою «прогресу»?
Віталій Шарлай
Скорочення соціальних програм в контектсі чинних дій уряду щодо стабілізації економіки можливо таки є прогресом, але погоджуюсь, питання таки дискусійне. Однак офіційних даних я так і не побачив, які б засвідчили, що необхідно було скорочувати саме їх, а не різні бюджетні трансфери чи субвенції. Я сам висловлюю занепокоєння з приводу їх поновлення у майбутньому, однак необіхдно дослідити які з ни є дійсно ефективними, а які ні.
Святослав Вишинський
У тому й річ, що скорочуються соціальні видатки, а прибутки олігархії за рахунок бюджету якщо не зростають, то у всякому разі не зменшуються. Реформи за рахунок бідних, але для кого і в чиїх інтересах?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте