Парламент помер. Хай живе новий Парламент!



Сьогодні було розблоковано вже вдруге заблокований Парламент. Основною причиною розблокування було питання виборів в Києві. Однак, що означає ситуація із блокуванням парламенту і як це можна трактувати? Скоріше за все, політичні сили зараз використовують блокування парламенту тілкьи заради блокування парламенту (а по факту, можна читати — відмова від роботи).

Це прослідковується за наступною логікою:
— опозицію спочатку заблоквала парламент через відсутість особистого голосування;
— далі було розблокування і ославлення союзу(славнозвісної, сумінвної домовленості) із ПР;
— знову блокування паламенту через рішення ВАСУ про скасування мандату Власенка (але чомусь всі забули, що раніше скасували мандат Балоги і Домбровського, які зараз ще не замінені чи не оголошені довибори?);
— розблокували парламент тому, що києву потрібні вибори і мер;
— під час розблокування вібулась бійка і знову неперсональне голосування;

Так що буде відбуватись далі?

1. Якщо слідувати наміченій логіці, то після сьогоднішнього (19.03.2013) засідання Парламент знову буде заблокований по причині позбавлення манадтів. Однак, не зрозумілим залишається питання: чому опозиціонери допустили складання присяги новому депутату який іде наступним у списку Батьківщини? Можливо це велика помилка, оскільки цей факт є свідченням того, що опозиція погодилась із рішенням суду, і, відповідно із тим, що нинішній режим є легітимним.

2. Парламент не буде заблокований і продовжить працювали у відповідності до запланованого графіку. Цей сценарій видається досить сумнівним з огляду на радикальність, що була продемонстрована ВО Свобода, як реакіця на виступ В. Єфремова російською мовою.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте