Тільки особисте голосування

Початок 2-ї сесії Верховної ради України розпочався із блокування опозицією із однією вимогою до Партії регіонів — особисте голосування. Депутати від опозиції вже впродовж трьох днів блокують трибуну та не дають розпочати сесію, проводять постійні зустрічі із головою Верховної ради, щоб домогтись виконання Конституції України та Закону України «Про регламент Верїовної ради України»

Тема особистого голосування актуалізувалась Громадянським рухом ЧЕСНО впродовж останнього 2012 року. Тільки зараз результати громадського лобіювання стали помітними і дають свої плоди. Фактично, усі політики — у своїй більшості опозиційні депутати Верховної ради, обласних та міських рад почали активно піднімати тему та висувати вимогу особистого голосування усіх депутатів.










 
(фото взяті з публічної Facebook сторінки Руху ЧЕСНО та деяких народних депутатів)

А сьогодні вранці на
сайті Комітету з питань європейської інтеграції  було виставлено зазначено, що «на прохання Громадянського руху «ЧЕСНО» Комітет починає оприлюднювати списки народних депутатів України, які беруть участь у засіданнях нашого Комітету». Таке повідомлення є свідченням готовності певної частини народних депутатів бути відкритими та відповідальними у своїх діях.

8 коментарів

Олексій Пономаренко
Хотів окремий пост робити, але вчасно побачив цей.
Скажіть, може я чогось не розумію, в чому проблема? Переглянув новини, переглянув стрічку в ФБ, тут, всі криком верещать, трибуни блокують ні кнопкодавству!!! Тобто проблема в тому, що депутати від ПР не всі приходять на голосування, і друзі голосують за них… Це все? У нас, що в країні більше проблем немає? Кльові дороги? Пенсіонери отримують пенсію велику? Порядки на вулицях? Зникла корупція?
То до чого ці істерики? Відволікти людей від справжніх проблем? Дати видовищ? Скандалів? Іх єсть у ніх! Он вже почались чвари в ОО, пісяй казав не підтримувати, той підтримав, той насварив, той псіханув… Весело!!!
Тільки певно люди забувають у скільки їм обходиться цей театр щодня…

Захар Подкидишев
Лёха, тебя чесТные сейчас забанят)))))
Вадим Міський
Олексію, безкарність — яка приводить до всіх цим проблем — починається саме звідти (один з початків). Якщо завжди боротися лише з наслідками — ніколи не досягнеш «суспільного блага».
А якщо звертати увагу на причини проблеми — то вони в:
— постійному порушенні своїх обов'язків нардепами — з одного боку,
— особистому колабораціонізмі переважної більшості громадян — з іншого,
— нерозумінні «хто кому платить» (як самими громадянами, так і нардепами).
Тому починати треба САМЕ з цього. Чесність нардепів приведе до кльових доріг. А от «вимучені» дороги до чесності — наврядчи.
Олексій Пономаренко
Ось ти гарні слова написав захищаючи цю смішну істерію, але ти не переконав мене, що якщо кожен буде тиснуту свій гудзик, настане «суспільне благо». Ти реально думаєш, що те що депутати від ПР змушені будуть у повному складі ходити і голосувати щось змінить?
Як ви уявляєте ранок наступного дня коли кнопкодавство буде подолано? Люди вийдуть на вулиці, будуть обніматись, цілуватись, звучатимуть гасла да здраствуіт УДАР, Батьківщина і Свобода!!! Ось тепер ми реально заживемо!!! І тут один такий кричить: Стійте! Ви не тих хвалите! Все почали хлопці із руху «Чесно»! І всі починають дружно скандувати (в стилі Ю-щен-ко) Чес-но! Чес-но! Чес-но!
Вадим Міський
Мені здається, Олексію, ви не зовсім розумієте різницю між короткостроковим і довгостроковим результатом.
Якщо ви хочете завтра щось змінити — то потрібно зробити велику диверсію в парламенті. І ще, можливо, в кількох наступних, які будуть обрані після цього. Можна, наприклад, «катувати царя», чи зробити революцію в окремо взятій столиці. Історія має достатньо прикладів (хоча б французький і російський), можете їх дослідити щоб переконатись у виправданості чи невиправданості ідеї.
Натомість, якщо починати із засадничих принципів — змінивши ставлення до відповідальності (політичної в т.ч.) у кожного громадянина, ефект буде довгостроковим. Еволюційні зміни дають більш стабільний ефект, ніж революційні.
Тому, відповідаючи на Ваше запитання: завтра буде такий же ранок, як і сьогодні. І післязавтра, і через рік. Проте, якщо починатимемо із чесності своєї, і контролюватимемо відповідальність людей, які отримують зарплату із наших податків — то й вони сприйматимуть «електорат» серйозніше. Так, можливо через 10 років. Зате ці зміни будуть невідворотними.

А дороги, побудовані без відповідальності, все одно зіпсуються через кілька років — їх все одно зроблять паскудно.
Михайло Шморгун
Онозначно — кампанія «Фільтруй Раду» руху Чесно була вдалою! Проблеми, яке актуалізувало громаянське суспільство стало порядком денним політиків. Це важливо для демократії та майбутніх політичних режимів!
Сергій Янушевський
Мені цікаво, а чи дійсно цю проблему актуалізувало саме громадянське суспільство? Тобто в якій ролі тут виступало громадянське суспільство, в ролі об'єкта, чи в ролі суб'єкта?
Михайло Шморгун
Субєкта. Вплив був двостороннє направлений (Суспільство та Політичний клас). При цьому впливів зі сторони політичних партій чи кандидатів на вирішення внутрішніх питань діяльності кампанії не було (на рівні чернівців — точно,...«атвічаю»).
Хоча я дійсно пропонував діяльність платформи місцевої після виборів припинити (цілі були досягнуті), але так сталося, що до моїх слів не прислухались і тепер місцева платформа діє автономно на свій страх і ризик…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте